17.5.2010

Eemi 1½v ja ompeluksia


Vallan meinasin unohtaa kertoa Eemin 1½v kuulumisia. Eemi on 3-vuotiaan alkujaan huonosti lausutusta Eemeli-nimestä muodostunut lempinimi Artulle (Arttu Eemeli). Neuvolassa käytiin jo kuukausi sitten ja silloin mittarit näyttivät 81 cm pituutta ja 11,1 kg painoa. Samoissa mitoissa kuin sisaruksensakin tuossa iässä. Terveydenhoitajalle uskalsi vielä hymyillä ja jutella mittauksien jälkeen, mutta reiteen tuikattu mpr-rokote sai otsan kurtulle ja suun suppuun. Seuraavaksi käytiin tohtorin tarkastuksessa. Noh, ensinnäkin tohtori oli joku outo hippihemmo polkkatukkineen. Olemus sai jo Artun varuilleen. Ei koskenut palikoihin eikä muihinkaan leluihin, keuhkoja ei olis saanu kuunnella eikä korviin katsoa. Sitten "riemu repesi" kun vieras ihminen käy vielä ronkkimaan kulkuset. Höh, kehtaakin setä semmoista. Ainoat sanat mitä kuultiin tohtorin huoneessa oli: ei haluu, kotiin, pois, heippa. Neuvolankortista luin jälkeenpäin: "Terve epäluulo viranomaisia kohtaan." Hih hih =) Puheestakin oli laittanut, että keskimääräistä selkeästi paremmalla mallilla vaikkei montaa sanaa kuullutkaan. Ilmeisesti uskoi äitiä.

Seuraavalla viikolla käytiin iho- ja allergiasairaalassa kirjaimellisesti kääntymässä. Alkujaan piti tehdä uusi maitoaltistus, mutta se jätettiin tekemättä kun pieni herra tekee kotona omatoimisia altistuksia mm. ryöväämällä veljeltään jogurttipurkin. Maitoallergia siis on edelleen läsnä ihottuma oireisena, ei kuitenkaan niin rajuna kuin vauvana. Pieniä määriä sietää ruoanlaitossa ja leivonnaisissa. Mutta, mutta.. listalle lisättiin raaka kananmuna (sukuvika), joka räjäyttää nassun nokkosihottumalle hetkessä. Onneksi meillä ei muutenkaan juuri kananmunia käytetä niin eipä ole iso harmi.


Päiväuniajat ja illat on käytetty tehokkaasti viime päivinä settiin ystävän lapsille. 3-vuotiaalle veijarille Seikkailija Dora-paita ikasyrilta tilatusta pilvi-interlockista. Koko reilu 98cm. Doran kasvot, silmät ja suu trikoota ja hiukset velouria.


Prinsessat 6kk ja 4 vuotta saavat pöksyt vaaleanpunaisesta velourista. Valaspöksyt kokoa 74cm, kaavana Ottobre 1/07 löytyneet raitapitkikset resorein. Valas tildan puuvillaa. Siilipöksyt kokoa 110cm ja näiden kaava Ottobre 6/07 Lily legginsit reippaasti levennettynä. Siilit velouria. Lempparifoorumiltani bongasin vinkin, että tämä kaava on liki samanlainen kuin me&i:n joustofroteepöksyt ;-) pitää vain lahjetta leventää.


8 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Tirskahtelin tuolle terveelle epäluulolle, mainio poika teillä! :)

Mari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mari kirjoitti...

Ei pystynyt muokkaamaan kirjoitusta, se näköjään poistui kokonaan...
Meillä 3vee isoveli sanoo Eemeliä Eeliksi :). Siitä on sitten tullutkin pikku-Een lempinimi (ja isoveli-Paavo on Paali :D).

Mirka kirjoitti...

Hauska neuvolalääkäri teillä :-D

Ootpas taas ahkeroinut ja upeita juttuja!! Aah! Siilit on tosi kivasti toteutettu, samoten se Valaan kangas on iiihanaa ja ja ja !! Ihania kaikki!

kiala kirjoitti...

Ihania vaatteita! Arttu vaikuttaa pätevältä pojalta :) Eipä hänkään enää mikään pieni ole ;)

Unikuu kirjoitti...

ONNEA!! olet voittanut blogini arvonnassa norsumerkin.!! Laitan sinulle vielä sähköpostia.

Unikuu kirjoitti...

Jahaa.. Enpäs laitakaan.. :D
Otatko yhteyttä pikimiten.

jenni ( at) jooga. org

lallatilaa kirjoitti...

Hauska idea housuille, että on vähän kuin ruohoa lahkeessa!! Tosi kivat!