7.7.2010

Hiiviluppari

Artulle jämäkangastuhlaus- ja kokeiluompeluksena liivihuppari kokoa 86cm. Kaava hiukan sovellettuna ottobresta 1/10 löytyvä velourhuppari. Tässä omassa materiaaleina kvk:n raitajoustis ja vuorena eurokankaan ohut ruskea trikoo.

Hirvitti ruveta tuommoista kasaamaan, mutta siitä se lähti kuitenkin taas ohjeita seuraamalla. Jotenkin kaikki hieman mutkikkaammat vaatteet tuntuu ihan mahdottomilta tehdä jos katsoo vain kuvaa tai kaavoja. Sitten kun vaan tarttuu härkää sarvista ja lähtee ohjetta seuraamaan (tosin osin sovelsin..) niin hoplaa, valmista tulee =)

Raitojen kohdistus ei ihan natsannut, mut so what? Taskut meni vielä kohdilleen, etukappaleissa ja hupussa pientä heittoa. Ja siis etu- ja takakappaleita en edes leikatessa yrittänyt samoille kohdille. Vetoketjussa tuppaa nuo päät menemään rumasti, täytyy opetella niiden laittoa enemmän. Huomenna sovitetaan kuopukselle. Välisovituksessa pikku riiviö ei meinannut hupparistaan luopua.


8 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

heino liivihuppari..mullon sama "ongelma" etä yhtään jos kattoo erilaisempaa ohjetta ja kuvaa niin hirvittää rueta tekemään mutta sitten kun aloittaa niin hyvä tulee kuitenkin. mikähän siinä on? mullon myös sellanen että en mielellään tee mitään sellasta mistä en ole varma käykö se kun inhoan tuhlata kankaita ja niitä ylimääräisiä sopimattomia vaatteita.(joita en kuitenkaan raski heittää pois vaan puran ne uusiokäyttöä varten..).

Sani kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sani kirjoitti...

Todella hieno huppari tuli!
minä kans vieroksun raitakankaiden ompelua, mut loppuviimein, kuka siitä välittää vaik hiukan kohdistus oliskin pielessä, en minä ainakaan sellaseen kiinnitä huomiota tuol kylillä ;)

MURUHUTTU kirjoitti...

Tosi kiva huppari!

Mia kirjoitti...

Upee ja kyllä minun silmiin raidatkin näyttää olevan oikein hyvin kohdillaan! :)

Sani kirjoitti...

Arpaonni suosi kangaspaketilla, laitatko yhteystietosi tikbumsa@hotmail.com

Niinu kirjoitti...

Hieno huppari!
Katteleppa joskus ketjuliikkeiden vaatteita(ja ihan vaikka Marimekkoakin:)sillä silmällä;
ei mee raidat tasan niissäkään:)
Kannattaa olla itteensä tyytyväinen jos vaate tulee käyttöön asti!
nimimerkillä monta vaatetta viimeistelyä vailla...

Riikka kirjoitti...

Kiva blogi sinulla, lisäsin heti omaan blogilistaani!
Tuo liivi on tehnyt mieli itsekin tehdä, mutta täytyisi "tytöttää" sitä jotenkin, että kelpaisi ;).