3.11.2010

Ylläripylläri

Töissä päiväkodin eteisessä tönötti vanha nojatuolin räähkä joka oli "päällystetty" uudelleen ilmeisesti vanhalla verholla. Järkky ja varsin epäkäytännöllinen pussukka. Nappasin tuolista käsinoja-jalat irti ja roijasin istuinosan kotiin. Yksi sunnuntainen aamupäivä ja tuoli sai uuden ilmeen. Tänään vein tuolin takaisin ja muksut kävivät vuorotellen testaamassa istuttavuuden.Viime viikolla sain mieheltäni varsinaisen yllätyksen, peitetikkisaumurin. Olenhan mä sitä itkeä ruikuttanut ja miljoonia kertoja ommellessa manannut kuinka paljon helpompi olisi tämä ja tuokin tehdä peitetikillä. Tämä siis on Brother M-2340CV peitetikkisaumuri.


Ja jo ensimmäisellä testikerralla syntyi poikaselle paita ihan ilman kyyneleitä, kiroilua ja hampaiden puremista =) iiiihana kone. Paita on ottobren peruspaidan valmiskaava 301, koko 104cm. Muutaman muunkin paidan ja housun olen valmiiksi leikannut kasausta odottamaan.
7 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Vau, että ihan peitetikki, *kade
:)

Mirka kirjoitti...

No pikkasen muuttui tuolin ilme!

Eikös ookin ihana kone :) Miusta ainakin alkuun oli käsittämätöntä, miten nopeesti saa kaikki ennen niin ärsyttävät kohat tehtyä!

Miranda kirjoitti...

Onnea uudesta koneesta :D Tuommonen olis kyllä ihana..

Anonyymi kirjoitti...

Ihania juttuja olet ommellut! Tuo entinen tuoli oli kyllä aika karmea ilmestys!! =O

Kerrotko tarkemmin tuosta peitetikkikoneesta. Korvaako se siis saumurin kokonaan vai onko sulla kolme eri konetta käytössä?

Tanja

Meeri kirjoitti...

Onnea uudesta koneesta! Tuolista ja paidasta tuli oikein kivat.

Sanna kirjoitti...

Tanja, peitetikkisaumuri ei korvaa tavallista saumuria, mutta on olemassa myös yhdistelmäkoneita joissa on saumuri ja peitetikki samassa. Tosin semmoista ei vissiin kovin moni suosittele. Peitetikillä saa näpsäkästi esim. paidan helman ja hihojen suiden taitteet sekä kauluksen kanttauksen. Tässä nyt ensimmäiset mitä tuli mieleen.
Niin ja mullahan taitaa olla viisi konetta *punastuu*.. Mutta aktiivikäytössä berninan saumuri ja ompelukone sekä tuo brotherin peitetikki. Pöydällä seisoo myös brotherin kirjontakone ja laatikossaan ihan perusompelukone. Selvennykseksi mainittakoon, että yksi kone on tullut miehen työn mukana meille ja toisen antoi appiukko =)

Minnariitta kirjoitti...

Niin arvelinkin eettei tää oo kuin peitetikkikone...ite ostin yhdistelmänä Pfaffin Coverlock 3.0 mutta siinä täytyy koko ajan säätää neuloja ja se ärsyttää mahottomasti!