23.8.2009

Ei oppi ojaan kaada

Ilmoittauduin viime maanantaina paikallisen aikuisopiston kursseille:

Ompelukurssi

"Ommellaan vapaavalintaisia vaatteita aikuisille ja lapsille valmiskaavoja käyttäen. Tutustutaan kaavojen valintaan ja niiden muokkaamiseen mittojen mukaan sekä materiaalivalintaan. Opetellaan leikkaaminen ja sujuva työjärjestys, opiskellaan yksityiskohtien valmistusta sekä käytetään ompelukonetta ja saumuria tarkoituksenmukaisesti. "

Saumurikurssi

"Saumurin kesytyskurssi saumurin jo omistaville tai sen hankintaa harkitseville. Opetellaan saumurin peruskäyttöä ja kokeillaan erilaisia saumuriniksejä. Lisäksi tutustutaan muutamiin hyväksi koettuihin saumurin lisälaitteisiin. "

En ole koskaan osallistunut mihinkään ompelukoulutukseen peruskoulun käsityötunteja lukuunottamatta. Suurin osa ns. taidoistani olen kantapään kautta oppinut kokeilemalla, jotain olen äidiltäkin oppinut. Tiedä sitten meneekö pää ihan sekaisin kun on tottunut tekemään omalla tyylillä ja sit pitäisikin oppia oikea tapa.

Ompelukurssi vaan tuppaa aiheuttamaan päänvaivaa =) mitä siellä sitten tekisi? Vaihtoehtoja on paljon:
- lapsille perusvaatetta. Okei joo, paita-housulinja onnistuu itsekseenkin mutta vaikkapa velourhupparit pikku pojille ja pinsessalle ois kiva tehdä, Artulle ensi kevääksi välikausihaalari (by the way osaako kukaan auttaa missä vähän vanhemmassa ottobressa oli sellainen vaaleansinertävän haalarin kaava, ottobre 1/04 tai 4/04 vai joku muu?)
- itselle takki SK:n kantotakin kaavalla, tuulipuku siis takki+housut

Kursseilta odotan aika paljon, en pelkkiä aikaansaatuja ompeluksia vaan juuri sitä tietotaitoa ja omaa rauhaa tehdä keskeytyksettä ;-)

P.s. pieni pläjäys blogattavaa odottaa uutta kaksoisneulaa ja rauhallista hetkeä kunnes ovat valmiita kuvattavaksi. Huomenna haen neulan, muusta ei ole tietoakaan............

3 kommenttia:

kiala kirjoitti...

Mene saumurin jatkokurssille, jooko. Kävin kummatkin ja se peruskurssi oli aika pitkäveteinen, jatkokurssilla oli samat asiat, mutta nopeammin ja enemmän. (Tosin se oli Helsingissä)

Sanna kirjoitti...

No ei täällä ole kuin tuo yksi saumurikurssi. Äippä on joskus saman käynyt ja koki sen ihan hyväksi. Multa luonnistuu suorat saumat ok, mutkat on jo ihan *piip*stä. Eikä se nyt niin haittaa jos on pitkäveteistä, saanpahan kuitenkin olla viikonlopun ilman lapsia =)

sari kirjoitti...

Mun on kanssa tehnyt mieli jonnekin vastaaville kursseille.Ajokortittomana vaan täältä landelta on niin vaikea kulkea,että on jäänyt.Mutta nyt kun ehkä muutetaan cityyn,niin pitää taas alkaa seuraamaan tarjontaa ja tarttua tilaisuuteen kun se vastaan osuu :)