22.4.2009

Pöllönkiäiset

Meidän neidin kerhokaverin synttäreillä tuli puhetta kestovaipoista tuossa pari viikkoa sitten. Perheen äiti on innostunut kestoja kokeilemaan pian 2-vuotiaalla pojallaan ja syysvauvallekin oli jo pikkuruinen vaippanen hankittuna. No, aiheesta riittikin sitten jutun juurta. Kovasti olen vastaillut kysymyksiin käytöstä ja pesusta sekä kuullut kuinka positiivisesti on kestovaippailu perheessä lähtenyt käyntiin vaikka ennakkoluuloja riittikin. Tuossa alkuviikosta kolahti öttömönkiäiset postilaatikkoon ja meikäläisen ompeluvimma nousi kattoon. Niinpä kaivoin kaavakansion ja rupesin muokkaamaan kaavojani hiukan isommaksi. Naps, naps ja surrurrur..

Syntyi kaksi testivaippaa imuineen, jotka tänään pääsivät uuteen kotiinsa tuolle 2-vuotiaalle. Tarrallinen taskuvaippa pöllöt pulia, sisäpuolella lime coolmax sekä nepillinen taskuvaippa öttömönkiäisistä ja ruskeasta microfleecesta. Tuo pöllötasku onnistui todella hyvin, kiitos uuden ompelukoneeni ja mieheni joka sen mulle hommasi <3.>

Perheessä oli jo käytössä kaksi aio:a eikä muuta. Eli noihin taskuihin tarvittiin imut. Pöllötaskuun tuli 35x40cm taittoimu 2 krs bambufleecea, jossa nepein kiinni läppä hamppufleecesta (2 krs). Toiseen taskuun teinkin sitten isohkon hampputiiman (2krs) ja tähänkin läppä mukaan, 2 krs bambufleecea nepein. Molemmat läpät nepein siksi, että niitä voi vaihtaa vaipasta ja tiimasta/taitosta toiseen imukyvyntarpeen mukaan. Niin ja extrana pieni lisäimu kaksinkertaisesta hamppujoustofroteesta.

Pikkusen tarttee vielä harjoitella saumurin säätöjä, on vipstaakia ja nappulaa muutama enemmän kuin äidin 25v vanhassa bernetessä. Ohjekirja on kovassa käytössä.

Nämä vaippaset imuineen vein siis tänään kerholle uudelle käyttäjälleen. Niitä siinä esittelin ja kerroin äidille materiaaleista ja käytöistä niin saatiinpa toinenkin äiti innostumaan "pitäisköhän meidänkin kokeilla?" Juu, toki pitää =) niinpä sain tilauksen neppitaskusta. Ensin on vaan neidin naamiaisasu saatava valmiiksi.


3 kommenttia:

Numppa kirjoitti...

Ihania vaippoja!! Siitä se lähtee ja tilauksia pukkaa.. ;)

Jenny kirjoitti...

Ihania vaippoja. Nuo öttömönkiäiset näyttävät todella kivoilta näin "livenä". Olen tähän asti nähnyt vaan kuvia kankaasta ja silloin se ei vakuuttanut mua yhtään. Ajattelin jo että onneksi sitä ei tarvi tilata, mutta ehkä sitä nyt kuitenkin tarvitaan, voi että. ;-)

kiala kirjoitti...

Hienoja vaippoja, kauniit kaarteet :)