25.6.2009

Äiteen aarteet

Heti alkuunsa kiitokset kaikille saumuriongelmaan vinkkejä antaneille =) uudet langat on koneeseen langoitettu ja sainkin ihan suht käypää jälkeä ohkasempaan matskuun. Niihin imuihin teki edelleen samaa kökköä. Toivottavasti ongelma ratkeaa Posti-Paten kyydissä tulevilla Superstretch HAX-ompelukoneneuloilla Kotimäenpuodista. Näitä neuloja on kehuttu aika monella suunnalla. Myönnettäköön, että samassa paketissa tulee lisää neppejä.

Sillä suht kelvollisella jäljellä väänsin sitten kasaan kaksi valmiiksi leikattua ja nepitettyä cuddlea. Materiaaleina trikoo ja bambujoustis, välissä tukena yksivärinen trikoo. Epätoivoissani pohdin mistä saisin imut näihin vaippoihin ja päädyin sitten nepittämään pari vanhaa bambutaittoa. Tosin sain ne oikeatkin imut saumuroitua kun eilen käytiin äiteen luona kylässä. Äidillä on sellanen saumureiden "rolls royce" Bernette 234D. Varmaan yhtä vanha kone kuin minäkin, mutta silti vetää vaikka läpi harmaan kiven =)

Innostuin samalla tonkimaan äipän kaappeja ja laatikoita. Löysin iiisot palat voileeta kestohedelmäpusseihin, kolme lakanaa; oranssin, ruskean kukallisen ja pirtsakan vihreän kera kukkareunuksen. Vihreästä suunnittelin jo tunikaa tms, että saisi tuon reunan hyödynnettyä. Laatikoista löytyi pätkät virkattuja rimpsuja, ihania vaikkapa hamosen tai teepparin helmaan.


Ei kommentteja: