Saatiin anopilta nippu raparperia ja heti piti leipoa niistä jotain. Pienellä googletuksella löysin Rappiotädin raparperi-toscapiirakan ohjeen. Helppo, nopea ja nannaa =) Isot pojatkin kyseli syödessään, että miten kahdesta niin pahasta, raparperi ja toscakuorrutus, saa niin hyvää?
Raparperi-toscapiirakka
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua margariinia
1 dl maitoa
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, hieman jäähtynyt rasva ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina paperoidulle pellille ja ripottele päälle pienehköjä raparperinpaloja niin paljon, että taikina peittyy (n. 5-7 vartta). Paista piirakkaa 225 asteessa 10 minuuttia.
Tee paiston aikana toscakuorrutus:
100 g margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl maitoa
100 g mantelilastuja
Anna ainesten kiehahtaa, sekoita koko ajan. Lisää lopuksi mantelilastut. Levitä toska piirakan päälle ja paista vielä 10-12 minuuttia.
Piirakalle kaveriksi kupponen kaffetta ja siivu vaniljajäätelöä ;-)
1 kommentti:
Ah, tätä täytyy testata! ;) Herahti vesi kielelle....
Lähetä kommentti