20.4.2010

100% Äidin Ompelema

No niin eikun härkää sarvista ja hommiin. Viimeksi olen takin tehnyt joskus yläasteella about 16 vuotta sitten. Kaava on oma sovellus ottobre 1/05:stä löytyvästä takista. Koko 122cm.


- Vuoritin takin eurokankaan kukkapuuvillalla, joka on viime keväinen ostos. Ottobren takki on siis vuoreton. Ulkopuoli on leveävakoista samettia ek:n löytölaarista.


- Huppuun laitoin pätkän kuminauhaa niin pysyy mukavammin päässä tuulisellakin säällä.


- Taskut tein erilailla, alkuperäisessä mallissa oli vetoketjutaskut.


- Helman kiristysnauhan laitoin eteen, alkuperäisessä mallissa se on takana.


Takkia kasailin hissuksiin aina kun pikku pojat nukkuivat. Ajattelin, että tätä projektia en pilaa hyppimällä vettä antamaan, pehvaa pyyhkimään tai riitapukareita erottelemalla. Niin ja silitysrauta oli ystäväni toisin kuin yleensä. Ulkopuolen ja vuoren yhdistämisessä meinasi mennä sormi suuhun kun veivasin liikaa vaihtoehtoja miten sen voisi tehdä. Onneksi sain apua netistä ja toisesta vanhasta ottobresta ja homma sujui yllättävän helposti.

Ja tadaa, siitä tuli kuin tulikin takki =) sopiva sellainen ja neidin mieleen. Josko sitä uskaltais yrittää itelleenkin.6 kommenttia:

Miranda kirjoitti...

Hieno takki!

Alma kirjoitti...

Kauniin takin olet ommellut! Itsekin olen kuluneen talven aikana uskaltautunut ompelemaan ensimmäiset takit...

Mirka kirjoitti...

Oi miten kaunis!! Aivan ihana!

kiala kirjoitti...

Suloinen!

Niinu kirjoitti...

Ihananvärinen!
Ja vakosametti on oikeasti tosi käytännöllinen valinta lasten vaatteissa,kaupoissa sitä ei juuri näe? Ei kankaana eikä valmiina vaatteina?

Hanna kirjoitti...

Todella kaunis takki! Väri maailma on oikein keväinen, ihana vihreä ja sopivat kuviokankaat!