5.4.2010

Pääsiäisputki

Ihanaa kun taas pitkästä aikaa ompelu maistuu, ideoita pukkaa (vähän liikaakin ja sit ei osaa päättää) ja intoa riittää. Mahtaiskohan tällä kevään tulolla olla jotain tekemistä asian kanssa?


Pääsiäinen ollaan vietetty ihan kotosalla perheen kesken. Toiseksi vanhin lähti isovanhempien kanssa pohjoiseen ja me muut ollaan löhöilty. Päikkäriaikaan ja iltaisin, vähän öisinkin on ompelukone ja saumuri pörryyttäneet alkuvuoden pölyjä oikein kunnolla. Alkulämmittelyksi Herra 3v sai pari 98cm t-paitaa; kirahvia marimekolta sekä apinoita&leijonia ikasyrilta. Kaava on ottobren lehdestä 2/04.
Noh, kirahveja jäi palanen - velourhuppari Artulle koossa 86cm. Ensimmäinen omatekemä huppari ever ja olin varma ettei siitä mitään tule, mutta tuli siitä =) hiukan on reilu, mutta mielummin kasvuvaraa kuin heti pieni. Kaava ottobre 1/05.

Vieläkin pyöri ripaus kirahveja pöydällä. Kuopukselle teeppari 86cm. Kaava ottobre 2/04. Näkyy myös tuossa ylemmässä kuvassa hupparin sisällä. Okei, kirahvit tuhottu, mutta mitäs sitten? Hupparista jäi velouria pöksyjen verran eli sellaiset siis. Artulle taasen 86 cm omalla kaavalla.

Seuraavaksi uhriksi joutui jo jonkin aikaa laatikossa muhinut norsujoustis. Jimpulalle 98cm t-paita hänen omasta toiveestaan. Kaava sama kuin ylempänäkin, mutta tällä kertaa ilman saumavaroja ja hihansuissa myös resorit.


Ja kuopukselle haalaripöksyt koko reilu 80cm. Kaava sama kuin aikaisemmissa enkelinsiipipöksyissä. Näihin laitoin yläosaan turkoosin nanson trikoon vuoreksi. Tuli aika kivat pöksyt jotka eivät ole turhan paksut kesälläkään.


Että semmoinen pääsiäinen =) sainpa kangaslaareja hiukan tyhjemmäksi ja ompelukärpänenkin heräsi talviunilta.

5 kommenttia:

Unaja kirjoitti...

Ihanan tuottoisaa!

Altocumulus kirjoitti...

Aivan ihania, voi että kun osais itsekin. Tosi herkkuja kankaita.

Anonyymi kirjoitti...

Nää housut on ihanat. jostain kiertäen kaartaen tänne eksyin. ihania ompeluksia. teetkö meillekki saman malliset housut? :)
nellinoma@gmail.com

t.Nelli ja neljä huliviliä

Illi kirjoitti...

AIVAN ihana asu!!

Päädyin blogiisi jonkun toisen blogin kautta, jossa sinua kiiteltiin näistä haalarin kaavoista. Onko ne jossain saatavissa?

Illi kirjoitti...

Ja Illin s-postiosoite on lapsukaiset@hotmail.com, jos sitä tarvitaan :)